de Bakermat

Welkom

Inbakeren brengt rust

Regelmaat brengt rust

Regelmaat en inbakeren

Veilig inbakeren

Borstvoeding

Over de auteur

Ouderverhalen

De doeken in beeld

Bestellen

Publicaties

Wetenschappelijk onderzoek en JGZ-richtlijn

Crying and Restlessness in Babies

Wenn Babys häufig schreien


Ria Blom (1949) is ruim 30 jaar jeugdverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Vanaf 1985-2016 was zij als vrij gevestigd jeugdverpleegkundige verbonden aan het antroposofisch gezondheidscentrum 'Therapeuticum Utrecht'.

Ze heeft sinds 1994 ervaring met het inbakeren van kinderen. Zij heeft zes artikelen geschreven over inbakeren, waarvan er twee in het Tijdschrift voor Kinderverpleegkunde zijn verschenen.
In juni 2003 verscheen haar boek Regelmaat en inbakeren, waarvan inmiddels de 14e druk verschenen is.

Ze geeft op aanvraag les op maat over regelmaat en inbakeren aan consultatiebureau-medewerkers, kraamverzorgenden en verloskundigen, aan babymassagedocenten, in ziekenhuizen en kinderdagverblijven. In 2000 en 2005 nam zij deel aan de Werkgroep inbakeren van het voormalige Landelijk Centrum Ouder- en Kindzorg, tegenwoordig: ActiZ, organisatie van zorgondernemers, afdeling Jeugd. Vanaf medio 2000 - 2006 werkt en publiceert zij mee bij het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van regelmaat en inbakeren bij baby's die extreem veel huilen. Dit onderzoek werd gecoördineerd door mevrouw dr. M.P. L'Hoir, in 1998 gepromoveerd op 'Wiegendood. Risicofactoren en preventie in Nederland in 1995-1996'.

Haar achtergrond
Na de opleiding tot verpleegkundige A heeft ze de specialistische opleiding verloskunde en vrouwenziekten gevolgd en was aansluitend drie jaar werkzaam op de verloskamers in de VU in Amsterdam. Daarna volgde zij de 2-jarige HBO opleiding maatschappelijke gezondheidszorg aan de Amstelhorn te Amsterdam en werkte 3 jaar als allround wijkverpleegkundige in Amsterdam Zuid-Oost.


Terug naar beginpagina